Сделката между ЕС и Великобритания да няма твърда граница между Ирландия

...
 Сделката между ЕС и Великобритания да няма твърда граница между Ирландия
Коментари Харесай

Сделката между ЕС и Великобритания за ирландската граница се е провалила?

 Сделката сред Европейски Съюз и Англия да няма  " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия  при Brexit е пропаднала в последния миг. Това разяснява ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Politico.
По-рано през днешния ден беше обявено, че двете страни са се договорили за ирландската граница, която е един от главните моменти в преговорния развой. Варадкард обаче сподели, че има информация, че в последния миг договорката е пропаднала.
   
 

" Изненадан и наскърбен съм от английското държавно управление след неуспеха да бъде реализирано съглашение за диалозите за Brexit ", разяснява ирландският министър председател.

След като информацията за съглашението за ирландската граница беше публикувана, Лондон и Шотландия също желаеха специфични условия при Brexit, написа английското издание Mirror. Кметът на Лондон Садик Хан да вземем за пример счита, че английската столица може да остане в митническия съюз на Европейски Съюз и по този начин да резервира хиляди работни места.

Шотландският първи министър Никола Стърджън пък счита, че в случай че Северна Ирландия може да остане в европейския пазар, каквото на процедура значи неналичието на " твърда " граница, то и Шотландия може да го направи.

 
View image on Twitter  View image on Twitter    Philip Sim   ✔@BBCPhilipSim  
Nicola Sturgeon says if NI gets " special status " in Brexit deal there`s " no practical reason " why Scotland shouldn`t too - otherwise would be " doubly disadvantaged " outside single market
7:13 PM - Dec 4, 2017      6262 Replies      282282 Retweets      534534 likes Twitter Ads info and privacy    
Европейски Съюз и Англия сближават позициите си, считат в Брюксел след дългия обяд на английския министър председател Тереза Мей и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Изявлението на Юнкер след срещата разочарова, тъй като подсказа, че до съглашение по този начин и не се е стигнало. 

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обаче е оптимист, че то към момента може да бъде реализирано по време на срещата на водачите на Европейски Съюз на 14 декември. Той разяснява в Twitter, че двете страни просто са поискали още малко време. 
По публикацията работи: Деляна Петкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР